mszp.hu | Budapest közlekedés
2017. november 28. 10:48

Orbán ne okozzon több közlekedési káoszt!

A pártállami időket idézi a budapesti belváros nagy részének immár harmadik napja tartó lezárása. A főváros útjait és közösségi közlekedését nap, mint nap használó budapestiek és az agglomerációban élők évtizedek óta, de még Putyin orosz elnök látogatásakor sem tapasztalhattak ennyi lezárást. Budapest hétfőn mind közösségi közlekedéssel, mind autóval járhatatlanná vált.

Budapest közlekedésének ilyen szintű korlátozása aránytalan és érthetetlen. A budapestieknek akkor is joguk van eljutni munkába, iskolába vagy épp a kórházakba és rendelőkbe, amikor Orbán Viktor delegációkkal parádézik. Ez a parádé a budapestieknek ennyit nem ér.

Felszólítjuk a kormányt és a hatóságokat, hogy a delegációk budapesti tartózkodásából hátra lévő másfél napban számolják fel az útzárakat, csökkentsék a korlátozásokat és ne okozzanak a hétfőihez hasonló közlekedési káoszt! Tarlós István pedig adjon számot, hogy a budapesti közlekedés hatósági ellehetetlenítése az ő jóváhagyásával történt-e!

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében