Orbán reménytelen eset

"A remény fontosabb a magyar választópolgár számára, mint a tény" – állítja Orbán Viktor, a reménytelenség kormányának vezetője. Akit nem mellesleg a tények se igazolnak, bár ezek után nyilvánvaló a szándék: a még el sem készült választási programban tovább kábítani a választókat.

Lássuk, mit mondott ellenzékben és mit tett kormányon Orbán Viktor és a Fidesz:

Egymillió új munkahelyet ígértek, ehelyett ma kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint a kormányváltáskor. Igaz, új állásokat is teremtettek - saját maguknak: fideszes rokonok, barátok, barátok rokonai és rokonok barátai ülnek be Mohácstól Csepelig akár három jól fizető pozícióba is.

Azonnali és radikális adócsökkentést ígértek, ehelyett csak a gazdagok adóját csökkenttették: a felső tízezer évi 550 milliárd forintot nyert az egykulcsos adózással, a többiek havonta tízezrekkel kevesebbet visznek haza, mint korábban.

Az egészségügy megmentését és az oktatás színvonalának emelését ígérték, ehelyett 3 év alatt 300 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, a felsőoktatási rendszert szétverték, a közoktatásban pedig olyan káoszt csináltak, amely a következő évek tudástesztjein is meg fog mutatkozni.

Kisebb és olcsóbb államot ígértek, ehelyett maffiaállamot építettek és minden idők legnagyobb kormányzati apparátusát állították fel, ahol a haverok és a rokonok a már említett módon bárhol és bármikor állásba kerülhetnek, a kormányközeli oligarchák pedig milliárdokban hordhatják ki a közpénzt az államkasszából.

Gazdaságpolitikájuk reménytelen, társadalompolitikájuk embertelen: a rokkantnyugdíjasok járandóságát a fogyatékkal élő fiatalok életesélyével együtt elveszik, az időseket tehernek tekintik, az állami ellátórendszert kivéreztetik, a civil szociális szférát levegőnek nézik. A kulturális javakat semmibe veszik, több pénzt csak luxusstadionokra költenek.

A reménytelenség és embertelenség kormányával szemben az MSZP reményt és biztonságot kínál mindenkinek. Igazság, szabadság, biztonság, jólét – erről szól az ajánlatunk.

Török Zsolt
szóvivő