2012. szeptember 07. 11:49

Orbán tartozik a nyugdíjasoknak

Orbán Viktor hárommillió nyugdíjast taszít a bizonytalanságba. Az MSZP követeli, hogy a miniszterelnök azonnal mutassa be az IMF-listát (ha létezik egyáltalán), és ne magyarázza a megmagyarázhatatlant! Egy egész országnak tartozik a világos beszéddel!

Alapos okkal feltételezhetjük ugyanis, hogy Orbán Viktor ismét hazudott. Először a kormánypárti képviselőknek, majd az egész országnak. A Fidesz sárvári frakciógyűlésén világossá vált, hogy Orbán Viktor az IMF-megállapodásra hivatkozva újraírná a költségvetést, ami számos megszorítást tartalmazna: a többi között családi pótlék megszüntetését, a nyugdíjak, illetve bérek csökkentését.

Orbán Viktor szétverte az ország költségvetését, elszórta az emberek pénzét, így nem maradt más választása, mint a további megszorítások bejelentése. Ehhez kellett neki az IMF-hazugság, ehhez asszisztált számára a Fidesz-közeli sajtó. A hazugság lelepleződött, ezért Orbán Viktor már csak a Facebook-nyilvánosságba menekülhetett. De videoüzenetével onnan is hülyének nézte az embereket.

Egy jogállamban és demokráciában a kormánynak hitelt érdemlően kell tájékoztatnia a közvéleményt, mert egy valódi demokráciában alapvető feltétel a kormány hitelessége. Az elmúlt napokban zajló kommunikációs színjátékával azonban Orbán Viktor eljátszotta a hitelességét és a becsületét. Most az ország becsületével is játszik!

A miniszterelnöknek világossá kell tenni, kit és hogyan érint a megszorítás! Orbán Viktor hárommillió nyugdíjasnak és kétmillió gyermeknek tartozik a magyarázattal, valamint azzal, hogy ha alternatív listát készít, abban milyen megszorításokat tervez, és az kiket érint. Az ország nem játékszer, a kétharmados parlamenti többség pedig felelős az itt élőkért!

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja