Belföld
2013. szeptember 21. 12:30

Orbán teherként tekint a nyugdíjasokra

Azt már tudjuk, hogy a korábbi ígéretével ellentétben az Orbán-kormány idén már nem részesíti nyugdíjemelésben az időseket. Azt azonban még nem árulta el, hogy a jövőre a kampányban mivel kívánja kábítani őket.

2010 tavaszán még a nyugdíjak vásárlóértékét ígérte Orbán és Fidesz. Három és fél évvel később, 2013 őszén azonban már világosan látszik, hogy amíg Orbán kormányoz, sem a nyugdíjak, sem a nyugdíjasok nincsenek biztonságban. A nagy ígéreteket csak nagy átverések követték: a 3000 milliárd forintos magán-nyugdíjvagyont lenyúlták, a nyugdíjasok speciális fogyasztói kosara pedig legalább 20%-al drágult, de a nyugdíjak legfeljebb az átlaginflációt követték. Ezek után kérdés, milyen hamis ígéreteket forralnak a Fidesz boszorkánykonyhájában, hiszen az idősekre nyilvánvalóan teherként tekintenek, az őket képviselő nyugdíjas-szervezetekkel pedig szóba sem állnak.  A nyugdíjasok anyagi biztonságának megerősítése az MSZP egyik kiemelt célja. Kormányra kerülve ezért garantálni fogjuk a nyugdíjak értékállóságát és megnöveljük a méltányossági
nyugdíjra jutó állami forrásokat. Újraindítjuk a nyugdíjkorrekciós programot és újra bevezetjük a nyugdíjprémiumot, a Fidesz által újra fizetőssé tett közlekedést pedig újra ingyenessé tesszük a 65 év felettieknek.

Korózs Lajos,
elnökségi tag