2012. április 27. 09:44

Orbán Viktor adjon számot!

Elvárjuk a miniszterelnöktől, hogy a holnap reggel esedékes rádióinterjújában elmondja, miért csapta be az embereket!

A világért sem akarjuk a Fidesz példáját követve előírni a közszolgálati médiának, mit és hogyan kérdezzen a hatalmi pozíciót betöltő kormánypárti, illetve az őket ellenőrizni hivatott ellenzéki politikusoktól. Ezért hangsúlyozzuk: az alábbi felhívás nem a MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorának szerkesztőihez szól. Hanem a közszolgálati rádiónak április 13-án, pénteken, az alkalomhoz illő módon nyilatkozó Orbán Viktorhoz.

A kormányfő a szokásos pénteki rádióinterjújában egyebek mellett azt mondta, "senkinek ne fájjon a feje" a kormánya által tervezett, lassan tán a levegővételre is kiterjedő újabb adók miatt. Ugyanakkor azt is mondta, hogy "év közben nem szabad az adókat módosítani, csak súlyos kényszer esetén, és szerinte ilyen most nincs." Majd alig tíz nap elteltével egyszer csak megjelent a brutális adókkal és megszorításokkal telepakolt második Orbán-csomag. Elvárjuk a miniszterelnöktől hogy a holnap reggel esedékes rádióinterjújában adjon számot arról, miért csapta be az embereket!