mszp.hu | Belföld | statisztika KSH Orbán Viktor
2014. szeptember 23. 15:41

Orbán Viktor csúsztat

Orbán Viktor csúsztat, amikor azt állítja, hogy 4,1 millió adófizető van, szemben a négy évvel ezelőtti 1,8 millió adófizetővel.

A valóság az, hogy míg Orbán a 2010-es adatokból levonja a nullás adóbevallókat, a Start-munkásokat (azaz pályakezdő munkanélkülieket) és azokat, akik adójóváírás miatt mentesültek az adófizetés hatálya alól, a mostani adatokba mindenkit beleszámít.

Orbán hazug statisztikájában ott vannak az állam által fizetett közmunkások, akiknek a járulékai nem jelentenek plusz bevételt, hiszen azt a pénzt a költségvetés csak átteszi az egyik zsebéből a másikba. Orbán a saját érdemének láttatja a gazdasági menekültként külföldön dolgozók munkahelyeit is, holott ők a közterheiket nem itthon fizetik.

Orbán eredménynek tartja, hogy ma már „többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta”. Pedig normális helyeken a szekeret nem tolni, hanem húzni és hajtani szokták – feltéve, hogy nem döglesztik meg a magyar gazdaság lovát, mint ahogy azt az elmúlt négy évben a Fidesz tette.

Gúr Nándor,
országgyűlési képviselő