2012. augusztus 27. 11:54

Orbán Viktor elrugaszkodása

A munkavállalók mellett a cégek is egyre pesszimistábbak – derült ki ismét.

Persze miért épp a vállalkozások lennének optimisták? Orbán Viktor kőszegi kinyilatkoztatását legfeljebb a szegény Neil Armstrong nyomdokain Föld körüli sétákat szervező űrutazási irodák tudják értékelni, olyan messzire rugaszkodott a valóságtól.

Ahelyett, hogy – korábbi ígéretének megfelelően – a hazai gazdaság elrugaszkodását valósítaná meg, Orbán Viktor az idei évre tervezett 3 százalékos (!) növekedési ívvel szemben recessziós pályára állította Magyarországot.

Mivel a folyamatosan romló kilátások oka is egyértelműen a miniszterelnök és szárnysegédjei által lecölöpözött romlott gazdaságpolitika, e területen is éles váltásra, konkrétan növekedésorientált fordulatra van szükség. Különben Magyarország fényévekre kerül még a régiós versenytársak életszínvonalától is.

Az MSZP a progresszív adórendszer visszaállítását, a befektetéseket ösztönző, a foglakoztatást bővítő intézkedéseket ajánl, s természetesen egy kiszámíthatóságra és kölcsönösségre épülő, a Kelet mellett a Nyugatra is nyitott politikát. Mert Magyarországnak nem újabb ellenségekre, hanem mindenekelőtt újabb beruházásokra és új, adófizető munkahelyekre van szüksége.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő