mszp.hu | Belföld | civilek Orbán Viktor | Civilek
2016. október 06. 15:43

Orbán Viktor fél a civilektől, fél a civil kontrolltól

Orbán Viktor fél a civilektől, fél a civil kontrolltól, ezért adott utasítást azokra a megalapozatlan és törvénytelen vizsgálatokra, amelyeket a KEHI folytatott le 62 civil szervezettel szemben.

Jogvédő szervezeteknek köszönhetően ma már papír is van róla, hogy Orbán Viktor úgy fél a civilektől és a nyilvánosságtól, ahogyan az félázsiai diktatúrákban lenni szokott. Félnie pedig annak kell, akinek takargatnivalója van.

Orbán Viktor fél attól, hogy kiderülnek a nemstróman gázszerelőjének és nemstróman kötélbarátjának üzletei és „saját lábon álló” köreinek közpénzekkel megtámogatott gazdagodásai. Orbán Viktor ezért gyengíti minden eszközzel a tőle független civileket, ezért csökkentette a támogatásaikat, ezért rendelt kopaszokat a választási irodához és ezért korlátozza minden eszközzel az adatnyilvánosságot.

Az MSZP szolidáris az ártatlanul meghurcolt civilekkel, és velük együtt egyenként húzza ki az adatnyilvánosság koporsójából a Fidesz által bevert szögeket. Az MSZP azon dolgozik, hogy Orbán és a Fidesz megbukjon, s ezt követően egy élhető Magyarország jöjjön létre.

Tóth Bertalan,
az MSZP frakcióvezetője