Orbán Viktor váltsa le Fazekas Sándort!

A botrányos földtörvény elfogadása, valamint az iskolagyümölcs és a krumplibotrány után a miniszterelnök nem tehet mást, mint hogy leváltja a gazdákat átverő és tönkretevő miniszterét.

Annyi hazugságot, mint amennyit a Fidesz szombati közleményben összeírtak, együtt még soha nem láttunk. A nyilatkozat a botrányos földtörvény kudarcát próbálja megmagyarázni. De hiába. Hazug állításaikkal ellentétben az igazság ugyanis az, hogy a Fideszen kívül senki nem kötött 50 éves bérleti szerződést a haverokkal. Ráadásul azt is titkolják, mekkora összeggel.

A földbérletpályázatokon a csókosok hatalmas területeket nyertek, miközben a helyi gazdák állatok levágására kényszerültek. A hatalmas hazugságcunamival kísért földtörvény elfogadása, valamint az iskolagyümölcs és a krumplibotrány után a miniszterelnök nem tehet mást, mint hogy azonnal leváltja a gazdákat szándékosan átverő miniszterét.

A kétharmad által szétvert ágazat rendbetételével, az elmúlt három évben lerombolt agrárbéke helyreállításával pedig ne fáradjon: az már a 2014 után következő baloldali kormány feladata lesz.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke