Belföld | dohánymutyi közlemény
2013. június 19. 16:19

Orbanda, orbanditák, orbanditizmus

Nyilvánvaló, hogy a trafikhelyiségek bérbeadói azokkal kénytelenek a leendő nemzeti dohányboltról tárgyalni, akik az adott terület dohánykoncessziójának nyertesei. Ma már az is nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor felcsúti pereputtya és retyerutyája az Auchan áruházak környékére kért és kapott tucatnyi engedélyt, tehát felcsúti orbanditák a legforgalmasabb helyekre fészkelték be magukat.

Orbán és szülőfalujának orbanditái, azaz a felcsúti polgármesteri család és klán bátran bízhat abban, hogy tagjai - egészen 2014 tavaszáig - fejenként és havonta legalább hárommillió forintot zsebelhetnek be az éhbérért alkalmazott szerencsétlen munkavállalóik kényszerű közreműködésével. Ez Orbán Viktor úgynevezett munkaalapú társadalma, amelyben munkáért szinte semmi, az orbandához tartozásért pedig minden jár.

Kétségtelen: az orbáni orbanditizmusban minden gazdagság forrása a verejtékes munka, amelynek lopott gyümölcseit viszont a kiváltságosok élvezik. Ennek a rendszernek a kódneve NER, tartalma pedig a pofátlan orbandititzmus.

Az MSZP a 2014-es kormányváltás után a felcsútihoz hasonló orbandita rablótanyákat haladéktalanul fel fogja számolni, kiagyalóikat és haszonélvezőiket pedig az igazságszolgáltatás kezére fogja adni.

Szanyi Tibor,
országgyűlési képviselő