Orbánék több mint 163 milliárdot költöttek magukra

Orbán Viktor vizet prédikált és bort ivott, amikor takarékos kormányzást ígért. 2010-ben beszerzési stopot hirdetett a kormányzati eszközbeszerzésekre, amely ma is érvényben van.

Ennek ellenére a tárcák és háttérintézményeik saját bevallásuk alapján azb elmúlt négy évben több mint 163 milliárd forintot költöttek tanácsadókra utazásra, bútorra, autóra, telefonra és informatikára.

A legtöbbet – csaknem 62 milliárd forintot – a Németh Lászlóné által vezetett fejlesztési minisztérium költötte, miközben Magyarországon az elmúlt négy évben érdemi fejlesztés nem történt – csak visszafejlődés volt. Az NFM tanácsadói, ügyvédei és egyéb megbízottjai több mint 17,3 milliárd forinttal lettek gazdagabbak, és itt költötték a legtöbbet bútor- és autóbeszerzésre is.

Az egészségügyet és oktatást is magában foglaló tárca több mint 29 milliárd forintot költött magára, miközben az egészségügyből, az oktatásból és a szociális területről háromszor 300 milliárdot vont ki az Orbán-kormány.

Miközben Matolcsy György luxus-éttermekben befektetési bankárokkal ebédelt egy közmunkás havi fizetésének többszöröséért, és bizalmas információkat fecsegett ki, Magyarország "bóvliországgá" vált, versenyképessége romlott – a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig csaknem 23 milliárd forintot költött saját kényelmének növelésére.Ennek az esztelen és öncélú pazarlásnak véget kell vetni! Az Orbán-kormánynak április 6-án mennie kell!

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő