Óriásmutyi, nagyotmondás, teljesítetlen kifizetések: így képviseli Orbán Viktor Magyarországot a világ előtt

Lefoglalta az olasz bíróság a világkiállítás magyar pavilonját, a „sámándobot”, mert a magyar állam megrendelőként tartozik az olaszországi kivitelezőknek.

Ez nem az első botrány a Szőcs Géza vezette projekt körül: annak honlapját például 35 millió forintért – a piaci ár több tízszereséért – készítette el Fellegi Tamás volt miniszter cége, az Euroatlantic Solutions. Az összesen 5,2 milliárdba kerülő pavilon minden idők legdrágább magyar kulturális programja lett úgy, hogy a sámándob nemcsak világszerte nevetette ki ízléstelensége és silánysága miatt a megrendelő magyar kormányt, de ezek szerint a kifizetéseket sem sikerült teljesíteni.

Egy dolgot azért leszögezhetünk: a jelenlegi, Orbán Viktor vezette Magyarországot a sámándob-pavilon valósághűen képviseli. Szimbóluma lett annak a hozzá nem értésnek, nemzetieskedő giccsnek, korrupciónak és ostobaságnak, amit a Fidesz képvisel kormányzása során.

Az MSZP szerint Szőcs Gézának és a megvalósításban részt vevő cégeknek nyilvánosan kellene elszámolniuk, hiszen minden, a sámándob-projektre költött forint közpénz volt. Amennyiben az állam ezt nem teszi meg, pert indítunk az adatokért. Azt pedig továbbra sem tudjuk, mi lesz a lefoglalást követően a pavilon sorsa, ami tökéletesen jelzi Szőcs Géza és a kivitelezők alkalmatlanságát.

Kunhalmi Ágnes
országgyűlési képviselő