Belföld | Varga István Orosháza
2013. március 06. 13:29

Orosháza szégyene megint 'alkotott'

Varga István fideszes országgyűlési képviselő ismert ember Orosházán. Elismertnek már nem mondhatnánk. Rendre szégyent hoz a városunkra, most legutóbb azzal, hogy a Parlamentben élő adásban sikerült elaludnia.

„Fáradt voltam, elbóbiskoltam, ennyi!” − a sajtóhíradások szerint ezzel a semmitmondó kijelentéssel kívánja elintézni a kínos malőrt Varga István fideszes országgyűlési képviselő, aki hétfő este a parlamenti közvetítés élő adásában aludt el. Előtte fideszes képviselőtársa beszélt, és a felvételen látszik, ahogy a mögötte ülő Varga István nem bírja tartani magát, és álomra szenderül. A legfrissebb vagyonbevallása szerint a tiszteletdíján felül havi 700 ezer forintos ügyvédi jövedelemmel bíró fideszes képviselő nem érzi kínosnak az esetet, nem gondol arra, hogy esetleg elnézést kérjen azoktól, akik a Parlamentbe küldték. Kevés olyan munkahely van a Parlamenten kívül, ahol dolgozóként bárki ugyanezt következmények nélkül megtehetné.

Varga István nem először aludt el a Parlamentben. A youtube-on kint van egy korábbi felvétel, ahol egy bizottsági ülésen szavaz úgy, hogy közben el-elbóbiskol.

Tavaly szeptemberben pedig országos botrány kerekedett abból a parlamenti felszólalásából, ahol kijelentette, hogy „az anyáknak … elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak”.

Akkor is az MSZP több alkalommal felszólította Varga Istvánt, hogy mondjon le az országgyűlési képviselői mandátumáról, sajnos ennek a mai napig nem tett eleget. Pedig jobb lenne, ha nem lenne ott. Aludni itthon is lehet, ahhoz nem kell képviselői fizetség.

Varga István Orosháza szégyene. Napról napra egyre jobban.

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége