mszp.hu | Belföld | közlekedés káosz Budapest
2015. március 23. 13:44

Összehangolt káosz a budapesti közlekedésben

A nagykörúti villamosvonal egy szakaszának lezárásával a BKK megadta a kegyelemdöfést Budapest közlekedésének. Egyidejűleg zajlik a Széll Kálmán tér átépítése, a budai fonódó villamos kialakítása és a nagykörúti villamospálya javítása. Ennek köszönhetően a város gyakorlatilag megbénult. A kialakult helyzet oka, hogy a BKK – szokása szerint – éveket késik a beruházásaival, így mindent a határidő lejárta előtti pillanatokban akar megvalósítani.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a felújítások, építkezések időnként dugókkal járnak. Éppen ezért fontos ezeket a munkálatokat megfelelően összehangolni.

A BKK azonban ezúttal sem a munkálatokat hangolta össze, hanem a káoszt. A körúti javításokkal meg kellett volna várni a fonódó villamoshálózat elkészültét, de legalábbis a nyári tanítási szünetet, amikor eleve lényegesen kevesebben közlekednek Budapesten.

Amikor Budapest második legfontosabb közlekedési csomópontja, a Széll Kálmán tér gyakorlatilag átjárhatatlan, nem lehet arra biztatni a budapestieket, hogy két hónapig kerüljék a Nagykörutat, amely a főváros egyik legfontosabb közlekedési útvonala. Olyan ez, mintha a csukló embernek azt mondanánk, két-három órára tartsa vissza a lélegzetét, utána jobb lesz.

Felszólítjuk a Budapesti Közlekedési Központot, hogy az építkezések idején is biztosítsa a főváros elfogadható szintű átjárhatóságát, a viszonylag zökkenőmentes közlekedést. Mert ez most nem az.

Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető