Belföld | rezsi közlemény
2013. január 21. 08:30

Osztogatás helyett

76,5 milliárd forint. Ennyi a befizetetlen rezsiszámla-tartozás összege 2013 januárjában Magyarországon. Csak az elmúlt három hónapban 21 (!) milliárd forinttal nőtt a családok gáz, villany- és  távhőtartozása. Magyarországon ma már több mint 120 ezer 60 napon túli tartozást maga előtt görgető háztartás van. Másfél millióan élnek mélyszegénységben, négymillióan pedig a létminimum alatt.

Az Orbán-kormány rezsicsökkentése az elmúlt közel három év legelkésettebb kormányzati intézkedése. Igazságtalan, pazarló szépségtapasz, amely nem a súlyos megélhetési válságban szenvedő családok mentőakciója, hanem a kormányrúd elvesztésétől joggal rettegő Fidesz kétségbeesett hatalommentő akciója.

Elég volt a kormányzati populista sikerpropagandából ott, ahol egyre több családban a rezsi többe kerül, mint az összes jövedelmük!

Magyarországnak nem a Fidesz fosztogatás utáni szépségtapasz-osztogatására, hanem tisztességes megélhetést biztosító gazdaság- és társadalompolitikára, baloldali fordulatra van szüksége.

Tukacs István
országgyűlési képviselő