mszp.hu | Belföld | közlemény terror
2016. március 30. 12:04

Ötpárti egyeztetés: az MSZP válasza a belügyminiszternek

Az MSZP elkötelezett a magyar emberek biztonságának szavatolása, a terrorizmus elleni küzdelem fokozása és az Európai Unió határainak védelme mellett.
Minden olyan javaslatról készek vagyunk tárgyalni, amely a jogállami és az alkotmányos garanciák biztosítása mellett alkalmas ezen célok elérésére. A mindenkori kormányzó többségnek kell hatékony eszközöket biztosítania a hatóságok számára, ám ez nem járhat a magyar emberek jogainak szükségtelen és aránytalan korlátozásával. A törvényeknek nem csak a nemzetközi terrorizmus ellen kell védeniük az embereket, hanem az állami szervek esetleges túlkapásaival, visszaélésszerű, önkényes intézkedéseivel szemben is!

A kormány részletes szabályozási tervének ismerete nélkül nem lehet megítélni, hogy a belügyminiszter levelében megjelölt öt pont eleget tesz-e ezeknek a követelményeknek. Ezért világos és egyértelmű választ küldtünk a megkeresésre: minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely előmozdítja a magyar emberek biztonságának és jogainak védelmét, de ellenezzük azokat az intézkedéseket, melyek a terrorizmust csak ürügyként használják az állampolgári jogok, valamint a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerének tovább rombolásához.

az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja