Pásztor Albert valamennyi miskolci polgármestere akar lenni

Miskolc és a miskolciak kezükbe akarják venni sorsukat, itt akarják megoldani, orvosolni a város bajait, ehhez együttműködésre, toleranciára van szükség - hangoztatta Pásztor Albert miskolci polgármesterjelölt hétfői sajtótájékoztatóján.

Miskolc volt rendőrkapitánya, akit független jelöltként az MSZP, a DK és az Együtt helyi szervezete mellett a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület is támogat az őszi helyhatósági választáson, úgy fogalmazott: mindazokkal, akik támogatják polgármester-jelöltségét, "város-konzultációs sorozatot" indít, hogy közösen alakítsák ki Miskolc jövőjét. "A miskolciakkal együtt, közös párbeszédben dolgozzuk ki azt a programot, amely a város minden lakójának lehetőséget biztosít a boldogulására" - fogalmazott, kihangsúlyozva azt is, független jelöltként méretteti meg magát.

Marton Gábor, a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület elnökségi tagja a sajtótájékoztatón azt mondta: a civil szervezet azt szeretné, hogy Miskolcon mindenki jobban éljen.    Ehhez olyan lokálpatrióta vezető kell, aki fel tudja vállalni a rendteremtést minden téren, "éppen ezért (...) kiállunk Pásztor Albert volt rendőrkapitány mellett!" Kitért arra is, hogy az egyesület aláírásgyűjtést kezdeményez egy városi alkotmány létrehozására, amely "kötelező érvényű dokumentum" lenne a mindenkori városvezetés számára.

Pásztor Albert mindehhez hozzátette: "a miskolciak ma úgy érzik, hogy elveszítették a város irányítását, nincs beleszólásuk a város életének alakításába". "Vissza szeretném adni Miskolcot a miskolciaknak, a miskolci embereket, vállalkozókat, tehetségeket újra helyzetbe hozom, és ez munkahelyeket is fog teremteni" - mondta, hozzátéve: minden miskolci "polgármestere kívánok lenni, pártállástól függetlenül, egy együttműködő városban".

Azt is elmondta: Miskolcért vállalja, hogy kezeli a nincstelenek problémáját, támogatja a feltörekvőket, de "a gátlástalanoknak azt üzenem: én egész életemben a törvény és a rend szolgálatában álltam, a jövőben is erre számítsanak".