Pénzt és életet!

Megszorítás megszorítás hátán. Most épp az egészségügyben. Varga Mihály Orbán Viktor parancsára hétmilliárdot akar lefaragni az egészségügyi kasszából. Ezzel a lépéssel Orbán teljesen padlóra küldi az egészségügyet.

Három év alatt a Fidesz-kormány 300 milliárdot vont ki az ágazatból, most egy újabb tollvonással hétmilliárdot zárol. Az MSZP számára a döntés elfogadhatatlan, mert minden fideszes megszorítás, minden egyes fillér, amit elvonnak az egészségügyből, a betegek gyógyulási esélyeit csökkenti.

A diagnosztikai vizsgálatok és a műtéti várólisták már most is egészségtelenül hosszúak, ezzel a lépéssel azonban még hosszabbak lesznek.

Jól mutatja az orbáni gondolkodást, hogy a szegények problémája egy pillanatig sem érdekli. Az egészségügyi pénzek elvonásával belekényszeríti őket egy egyre hosszabbra nyúló várakozásba, ami teljesen reménytelenné teheti a gyógyulásukat. Persze azon kevesek, akinek még van ebben a kiszipolyozott országban pénze, az megveheti magának a gyors vizsgálatokat és műtéteket.

Aki nem tudja megfizetni a paraszolvencia árát, az akár az életével is fizethet.

Kormos Kata
szóvivő