2012. június 12. 08:55

Pofátlanság, vagy szégyen?!

A Fidesz kormány működése két éve arról szól, hogy a 2/3-os felhatalmazásával nekik mindent szabad, nekik mindent meg lehet csinálni.  Számtalan jelét lehet látni ennek a közéletben és a megnyilatkozásainkban. – jelentette ki Csabai Lászlóné megyei alelnök mai sajtótájékoztatóján.

Ide sorolható, hogy visszamenőleges hatályú törvényeket hoznak, ami által több tízezer ember került abba a helyzetbe, hogy a mindennapi élete veszélybe került. Ez igaz a rokkantnyugdíjasok egészére, igaz a 98%-os különadónál, de gyakorlatilag a segélyezés egész területén is.

Emellett személyre szóló törvénykezésre sem volt példa az előző 20 évben. A Fidesz egy-egy személy miatt törvénybe iktatja a kivételeket.  Ide lehet sorolni a Smidt Pál ügyébe hozott legújabb törvényt is, ami az alaptörvény részét képezi, az alaptörvény végrehajtásában jelenik meg. Azt mondja ki, amit a múlt héten fogadott el a Parlament, hogy Smidt Pál, volt köztársasági elnök juttatásaihoz csak 2/3-os többséggel nyúlhat hozzá a következő parlament.  Ez számomra azt jelenti, hogy ez a kormány már számol azzal, hogy 2014-ben már nem fog nyerni. Már fél ettől, mert egyébként az alaptörvényben az általános szabadságjogokhoz, alapjogokhoz hogy lehet beletenni egy ilyen egy személyre vonatkozó alaptörvényt?

Smidt Pál másfél éves működését inkább szeretnénk elfelejteni, mint emlékezni rá. Smidt Pál búcsúja, nem volt szép búcsú, inkább szégyenletes búcsú volt. Ehhez képest törvényt módosítottak miatta, hogy nem csak 2 év után, hanem másfél év után is járjon minden járandóság a másfél millió forintos havi fizetés, az iroda, a gépkocsi és egyebek. Még a 3 budai ház mellé, 150 millió forintért fognak számára lakást venni. Ebből a 150 millió forintból több ezer olyan családnak lehetne segítséget nyújtani, akinek az a kérdés, hogy a hónap végén tud-e kenyeret és tejet venni a gyerekének. Vagy több ezer gyereknek tudna még nyáron a gyermekétkeztetéshez az állam hozzájárulni. Ehhez képest nekünk mindent szabad elven ezt a döntést az Alaptörvény részévé teszik. Hol van a pofátlanság és a szégyen határa? – jegyezte meg az alelnök asszony.

Szégyen kategóriába sorolom azt is, hogy bármit lehet büntetlenül mondani, és lehet nem igazakat is mondani. Pl. Rogán Antal velem kapcsolatban néhány hazugságot fogalmazott meg. Én büntető feljelentést tettem, de a Parlament nem adta ki, ezért nem tudom korrigáltatni vele az elhangzott igaztalan megállapításokat.
A múlt héten megint elhangzott egy igaztalan megállapítás, amikor a város vezetése, személyesen polgármester úr azt nyilatkozta, hogy 2009-ben a szennyvíz beruházásnak már a szerződés értelmében meg kellett volna valósulni.

Miközben az igazság az, hogy az EU 2009-ben fogadta el a nyíregyházi szennyvíz programot, a kiemelt nagy beruházások között az országban harmadikként, és a szerződés értelmében a megvalósítás határideje 2012 vége volt.

Ezt a határidőt lehetett volna tartani, ha 2010 novemberében nem dönt úgy a polgármester úr, hogy a kivitelezésre új pályázatot ír ki. Örülök, ha a szennyvízberuházás megvalósul, örülök, hogy megtörtént az első bekötés, hiszen a városnak ez az érdeke. De ez az állítása is abba a mentalitásba tartozik, hogy mi mindent megengedhetünk magunknak – gondolja a Fidesz. Hova vezet ez?

A politikai feladat szolgálat, és nem hatalom. Ezt a szolgálatot alázattal és nem fennhéjázóan, nagyképűen kell végezni! Azt kell nézni, hogy az emberek élete hogy lesz jobb, könnyebb!