Pollreisz Balázs közgyűlési javaslata

A győri közgyűlés következő ülésén tárgyalja a 2015. évi költségvetés beszámolóját, valamint dönteni fog az éves büdzsé 25 százalékát kitevő maradvány összeg felhasználásáról.
Pollreisz Balázs elmondta, hogy a Győri Baloldal korábban már javaslatot tett több, a győrieket érintő változtatásra, melyeket a mai napig fontosnak tartanak. Ilyen volt többek között a Vásárcsarnok felújítása, a győri KKV-k támogatása és a tömegközlekedés javítása. “Mindezeket nem elfelejtve most csak azt a módosító javaslatot terjesztjük Polgármester Úr és a közgyűlés elé, hogy a város a 2015. évi maradvány összeg mindössze egy százalékát fordítsa az amúgy is alulfizetett közalkalmazottakra, akiknek munkája nélkül ez a város nem működhetne. Több százan vannak köztük ugyanis, akik nem visznek haza havi 100.000 forintot sem. Javasoljuk, hogy a fenti közalkalmazottak bérét Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata egészítse ki egy ún. “győri bérelemmel” erre az összegre.
Bízunk benne, hogy Polgármester Úr és a közgyűlés fideszes többsége is belátja, hogy aki Győrért dolgozik, az minimum 100.000 forintot megérdemel.”

Pollreisz Balázs sk.
frakcióvezető