Reagálás a Fidesz-frakció közleményére

Szekeres Imre egy szóval sem a magyar emberek, hanem a fideszes gazdaságpolitika elmúlt három éves teljesítményét értékelte a mai sajtótájékoztatóján. Ennyit arról, hogy ki hazudik.

A fideszes gazdaságpolitika eredményéről pedig mindent elmond, hogy az államadósság a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyon lenyúlása és elpazarolása után is magasabb, mint a kormányváltáskor volt, a munkahelyek száma csak a közfoglalkoztatásban és a statisztikai kiadványokban nőtt, az átlagbérek és a nyugdíjak vásárlóereje viszont az igazságtalan, egykulcsos szja, az emberekre hárított különadók, valamint a 27%-os európai rekordáfa miatt csökkent.

Ha a Fidesz-frakció mindezt vitatja, akkor magyar emberek millióinak mindennapi élettapasztalatát vitatja.

Magyarországon ma már több mint négy és félmillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, másfélmillió magyar konkrétan mélyszegénynek mondható, közel félmillió gyerek nem jut elég ételhez, több mint félmillióan pedig az országhatárokon túl keresik a betevőre valót.