Belföld, Gazdaság | erm-2 közlemény megszorítás
2013. február 02. 15:04

Reagálás a megszorítás-párti Kocsis Mátéra

Az MSZP elnöke, Mesterházy Attila az ERM-2 bevezetését 2015-től javasolja a Gazdasági Kilábalási Koncepciójában is, ami az euróövezet előszobája. Ez a rendszer a gazdasági stabilitást biztosítja, amit az Orbán-kormány Kocsis Mátéék segítségével felszámolt.

Ez nem jelenti az euró automatikus bevezetését, de jót tesz a forint árfolyamának és a Fidesz által padlóra küldött magyar gazdaságnak. Ennek révén kiszámítható az ország makropályája a külsős partnereknek és a magyar adófizetőknek. Erre a stabilitásra, kiszámíthatóságra volna a legnagyobb szüksége az orbáni ámokfutás 3 éve után hazánknak és mind a 10 millió polgárunknak.

Nekünk nem az euró, vagy ERM-2 a lényeg, hanem egy kiszámíthatóság, a stabilitás és gazdasági fejlődés megalapozása. Az évtized vége előtt mi sem erőltetjük az euró bevezetését.

Ha a feltételeknek megfelelünk, akkor a belépésről, a bevezetésről már mi döntünk, és nem mások döntenek rólunk.

Megszorítások tekintetében kérdezze miniszterelnökét, gazdasági miniszterét, hiszen 30 hónapos uralkodásuk 30 új adót hozott, és 850 milliárdos drasztikus megszorító csomagjuk miatt idén minden átlagos magyar család 340 ezer forint Fidesz-sarcot kénytelen elviselni.

Ismeretbővítését nagyban elősegíti, ha áttanulmányozza az MSZP Gazdasági Kilábalási Koncepcióját, melyről az ellenzéki egyeztetések után szívesen adunk személyes tájékoztatást is.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő