Reagálás Font Sándor pápai dicshimnuszára

Szomorú, hogy a több mint másfél évtizede minden évben politikamentesen szervezett Pápai Agrárexpót a Fidesz a közös építkezés helyett uszításra használta fel. Font Sándor lelkiismeret furdalás nélkül minősítette át fideszes kampányterületté az idei rendezvényt, de azzal persze nem dicsekedett, hogy NFA ellenőrző bizottságának jelentését hónapokig titkolta a vidékfejlesztési tárca.

Ez érthető, hiszen nehéz lett volna megmagyarázni, hogy még az NFA belső vizsgálata is mutyizást állapított meg az állami földek pályáztatásánál, de Orbán Viktor pártja és kormánya ezek után is ragaszkodik ahhoz, hogy a föld a haveroknál maradjon.

A támogatásokról szóló hazugságukkal nem foglalkozunk, de az a hektáronkénti 66 ezer forint, ami a termelőkhöz 2013-ban érkezik, és amit még az MSZP ért el, az több mint a 2014-től járó 55000 forint, amit Orbán Viktor "hősies küzdelemmel" elintézett a gazdáknak.

Három év után világos, hogy a szakértelem hiányát nem pótolja a kétharmad. Az MSZP azonban nem fogja tűrni, hogy az Orbán-kormány hozzá nem értése a kilencvenes évekhez hasonló rombolást idézzen elő a magyar agráriumban!

Értjük, hogy a Fidesz a magyar emberek javát akarja. A magyar emberek, a helyi gazdák és az MSZP azonban nem fogja hagyni, hogy a Fidesz megfossza őket azoktól a földektől, amelyeken a fideszes földoligarchákkal ellentétben hosszú évek, évtizedek óta termelnek.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke