Reagálás Kósa Ádám sajtótájékoztatójára

Minden tisztelet megilleti Kósa Ádámot azért, mert a gyengéken és elesetteken rendszeresen és rendszerszinten átgázoló Fidesz politikusaként egyáltalán ki mer állni a fogyatékkal élők jogaiért.

Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy e tárgykörben hazai hatáskörben is bőven akad még tennivaló: a gyógyszerkassza megvágásával részben éppen a fogyatékkal élőket sodorták nehezebb helyzetbe, a rokkantakat, megváltozott munkaképességűeket a megalázó orvosi felülvizsgálatokkal tartják rettegésben és kedvezményeiket is elvették, a középsúlyosan asztmás gyermekek után járó kedvezmények megvonása is több ezer családot sújtott, a legújabb hírek pedig ismét a mozgássérült gyerekek nevelését világszínvonalon végző Pető Intézet kivéreztetéséről szólnak.

Fentiek árnyékában felszólítjuk a Fideszt, hogy nemzeti hatáskörben vonják vissza a fogyatékkal élők életét megkeserítő intézkedéseiket és csak az általuk gerjesztett problémák megoldása után mutogassanak Európára!

Szanyi Tibor,
az MSZP EP-listavezetője