Reagálás Orbán Viktor utolsó belügyi évértékelőjére

Orbán Viktor választások előtt tett ígéretei valóban annyit értek, mint a kutya vacsorája. A Fidesz 2010-ben két hét alatt rendet ígért Magyarország polgárainak, és „jó fizetséget” a rendészeti szervek dolgozóinak. Ebből azonban szinte semmi nem valósult meg.

A Belügyminisztérium mai értekezletén elhangzott önfényező kormánypropaganda helyett sokkal érdekesebb, amiről Orbán Viktor és Pintér Sándor hallgatott: az igazságtalan egykulcsos adórendszerről, az illetmények befagyasztásáról, a rendőröket hazugnak nyilvánító semmisségi törvényről, a szolgálati nyugdíjrendszer szétveréséről, a szolgálati nyugdíjasok megsarcolásáról, a megnyirbált cafetériáról, a bv személyi állományának tűrhetetlen munkakörülményeiről, az 50 százalékkal romló felderítési arányról, valamint arról, hogy a gárdisták még mai is szabadon masírozhatnak.

Nem hangzott el két egyenes mondat a szégyenteljes izsáki bántalmazásról, illetve a bukott ócsai lakópark-projekt felelőseiről. A mai napig nem tudjuk ki és miért robbantott egy fővárosi bankfióknál.
A tiszthelyetteseknek beígért illetménykiegészítést támogatjuk, ám ennek időzítését szánalmasan kampányízűnek, mértékét pedig megalázónak tartjuk.

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány programjában vállalja, hogy
- olyan adórendszer vezet be, ami valódi, érezhető bérnövekedést garantál a rendőrség, a tűzoltóságok, a bv - tiszthelyettesi és közalkalmazotti állományának,
- újra bevezeti a szolgálati nyugdíj rendszerét,
- megszünteti a szolgálati járandóságosok juttatásainak 16 százalékos csökkentését, és visszaadja nyugdíjjogosultságukat,
- elit „versenycsapatok” fenntartása helyett biztosítja, hogy az ország minden pontján az adott területért felelős rendőri jelenlét legyen.