Reagálás Puskás Imre sajtótájékoztatójára

Döglött dakota lovat sarkantyúz a Fidesz, amikor a saját gazdasági teljesítményét próbálja dicsérni.

A valóság az, hogy a magyar gazdaság 2013 negyedik negyedévében is csak a 2011-es szinten tudott teljesíteni – és még ez is a Fidesz-kormánytól független körülményeknek, a jó időjárásnak, az uniós forrásból épült beruházásoknak és a baloldali kormányok által hazánkba hozott autógyáraknak köszönhető.

Az egész évet tekintve a magyar gazdaság 2013-as teljesítménye még a 2011-es adatoktól is elmarad. Ilyen például a foglalkoztatás: a valódi, adófizető munkahelyek száma sokkal kevesebb, és a reálbérek sem érik el a 2011-es szintet.

Orbán Viktor és a Fidesz 2010-ben 4-6%-os növekedést ígért. Ha ezt betartották volna, ma tízből nyolc ember nagyobb jólétben élne, mint négy éve.

A valóság ezzel szemben az, hogy ma 4,6 millióan élnek a létminimum alatt, 1,5 millió ember tengődik szegénységben és csaknem félmillió gyerek éhezik. Ide vezetett a Fidesz dilettáns gazdaságpolitikája. Magyarországon egyetlen kormánypárti politikus sem állhat ki dicsekedni, amíg ez így van és nincsenek tisztességes megélhetést biztosító munkahelyek.

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány rendbe teszi gazdaságot és megélhetést biztosít minden dolgozni akaró magyar ember számára.

Burány Sándor,
országgyűlési képviselő