Belföld | közlemény reagálás
2013. október 28. 19:20

Reagálás Rogán Antal sajtótájékoztatójára

Egyetlen párt van, amelynek jogerős papírja van arról, hogy csalt baján, és ez a Fidesz. A Fidesz frakcióvezetőjének arról kellene bejelentést tennie, hogy ennek milyen politikai és személyi következményei lesznek a kormánypártnál.

A bajai videó ügyében az MSZP úgy járt el, ahogy a törvények előírják. Az az országgyűlési képviselő, akinek a bűncselekmény gyanúját felvető felvétel a tudomására jutott, haladéktalanul bejelentette a nyomozó hatóságnak. Érdeklődéssel várjuk, kik és milyen okból akarták megtéveszteni az MSZP-t és a közvéleményt.

Egyetértünk azzal, hogy a jogszabályok ne engedjék, hogy hamis vagy hamisított felvételt akár csak elkészíteni is lehessen. Azonban azt a konkrét javaslat ismeretében lehet csak megmondani, hogy a Fidesz javaslata ennek a célnak az elérésére alkalmas lesz-e. Első hallásra erős a gyanú, hogy a Btk. hirtelen ötlettől vezérelt módosítása csak a Fidesz kommunikációs célját, a figyelemelterelést szolgálja. Minthogy azonban a cél helyes, az MSZP szakmai alapon meg fogja vizsgálni az előterjesztést és ki fogja alakítani az álláspontját.

Szeretnénk ugyanakkor jelezni, hogy közel egy hónapja szövetségeseinkkel közösen kezdeményeztük a választási eljárási törvény módosítását azért, hogy 2014-es választás teljes mértékben tiszta legyen, és ne a bíróságon, hanem a szavazófülkékben dőljön el. Ezt a javaslatot a Fidesz a mai napig nem volt hajlandó napirendre venni.