Reagálás Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatójára

Mára teljesen bizonyossá vált, hogy Selmeczi Gabriella pályát tévesztett, mert az, amit Ő tesz, az már komoly színészi képességeket igényel. A szóvivő képes volt ma kiállni, és szenvtelen arccal azt állítani, hogy az egészségügyben minden rendben, a kormány jól teljesít. Ahogy egy színész is csak játszik, úgy komédiázik a Fidesz szóvivője. Az Orbán-kormány valóságtól elrugaszkodott vízióját adja elő, miközben az köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Selmeczi Gabriellát a tények nem zavarják. A szóvivő annak az idős néninek adja elő a sikerjelentését, akinek a wc papírját is otthonról kell bevinnie a kórházba, annak a bácsinak, akinek hónapokat kell várnia egy-egy vizsgálatra.

Vegyük a tényeket:

- 3 év alatt 300 milliárd forintot vontak el az egészségügyből,
- reménytelenül hosszúak a várólisták,
- a kórházak adóssága folyamatosan nő,
- tragikus az ellátás biztonsága,
- lassan nincs ki gyógyítson, hiszen az orvosok és szakápolók elvándorlása katasztrofális méreteket ölt.

Selmeczi Gabriella csak játszik a szavakkal, miközben Orbán Viktor kormánya az egészségügyet is szétveri. A minap egy tv műsorban a mindszenti háziorvos szó szerint azt mondta: Ez a kormány jobban teljesít! A temetkezési vállalkozók számára.

Így látja a magyar egészségügy helyzetét egy praktizáló orvos. Azt gondolom, hogy ez mindent elmond!

Kormos Kata
szóvivő