Reagálás Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatójára

Az MSZP eddig sem a magyar emberek teljesítményét vitatta, hanem az Orbán-kormányét. Azét a kormányét, amely kétharmados felhatalmazást kapott egymillió új, adófizető munkahely teremtésére, de az elmúlt három évben új munkahelyeket saját teljesítményből nem hozott létre, sőt még a régieket sem volt képes megtartani.

Tegnap például a tajvani-holland TP Vision jelentette be, hogy köszöni szépen, nem kér tovább az Orbán-kormány gazdaságpolitikájából, és Lengyelországba telepíti át az eddig 370 magyar munkavállalót foglalkoztató tévégyárát.

Ennyit a Fidesz azon kijelentéséről, hogy "nagyban nőtt a bizalom hazánk iránt".  A Fidesz hazug sikerpropagandájáról pedig annyit, hogy miközben virágzó gazdaságról beszélnek, három éve egyetlen nagy nemzeti adóalanynak nézik Magyarországot. Áthárítanak, elkoboznak, lenyúlnak, megszorítanak, és az igazságtalan gazdaságpolitikájuk árát is az átlagemberekkel fizettetik meg.

A munkára rakódó járulékokból a Fidesz-kormány idén már több mint 190 milliárd forintot szed be, de munkahelyteremtésre kevesebb, mint a harmadát fordítják. A Fidesz az álláskeresési támogatás idejét és összegét is a harmadára csökkentette, miközben az álláskeresők száma nem csökkent a harmadára.

A hamisítatlan statisztikák a Fidesszel ellentétben nem hazudnak: ma 300 ezerrel nem többen, hanem kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint három éve. Ez azt jelenti, hogy időarányosan nem plusz 300, hanem mínusz 300 ezerben vagyunk a 2010-es ígéretekhez képest.

Ma már több mint négymillióan élnek a létminimum, 1,5 millióan a szegénységi küszöb alatt és több mint félmillió gyermek rendszeresen éhezik. Számuk pedig nő, mert a Fidesz igazságtalan gazdaságpolitikája a kiskeresetűeket teszi még szegényebbé, a gazdag haverokat pedig jutalmazza. Ezt nevezik jó kormányzásnak? Ezt hívják jobb teljesítménynek? Magyarország jobbat érdemel.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke