Reagálás Zsigó Róbert hazugságcsokrára

Jó lenne, ha a Fidesz szóvivőfalkája a jövőben hanyagolná a földtörvény ügyében való megnyilatkozást, mert az, amit Zsigó Róbert a minap összehordott, az minden idők talán legszakmaiatlanabb agrárpolitikai állásfoglalása. Arról nem szólva, hogy a Fidesznek a földtörvény ügyében is inkább hallgatni kellene, különösen az állami földek rokonoknak és haveroknak történő kiosztogatása után.

A Fidesz által benyújtott földtörvény fércmű, elemi hiányosságai miatt értelmetlen róla vitázni. Egyáltalán nem véd a spekulációtól, megsemmisít több tízezer munkahelyet, kisemmiz kétmillió földtulajdonost, középtávon eltünteti a magyar árukat a polcokról és rendkívüli módon megdrágítja az élelmiszereket. A Fidesz ezért a magyar föld, a magyar családok érdekében egyet tehet: gyorsan visszavonja a javaslatát, majd lefolytat egy valós társadalmi vitát, és ősszel a kísérő törvényekkel együtt újra beterjeszti.

Ha a Fidesz-kormány így tesz, az MSZP a magyar vidék, a magyar családok érdekében partnere lesz. Zsigó Róbert hazugságcsokrára pedig csak annyit reagálnánk: a magyar földeket nem egy baloldali, hanem a jobboldali Antall-kormány adta magántulajdonba. Földügyekben olvasgasson még egy kicsit szóvivő úr, mielőtt válogatott hazugságaival telekürtöli a magyar médiát!

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke