Reagálás Zsigó Róbert sajtótájékoztatójára

A Fidesz szóvivője súlyos tudathasadásban szenved, ha valóban azt mondta mai sajtótájékoztatóján, hogy a vasárnap Nyírbátorban a Fideszre több mint kétszeres vereséget mérő független jelöltnek semmi köze az MSZP-hez és a baloldalhoz. Baracsi Balázs János valóban függetlenként indult, de az MSZP támogatását még a szórólapjain is egyértelművé tette.

Zsigó Róbert súlyosbodó állapotára utal az is, hogy néhány napja még a fideszes induló szórólapjain is baloldali jelöltként ismerték a későbbi győztest. Egyébként az Orbán Viktor által olvasásra ajánlott Magyar Nemzet és más fideszes pártorgánumok is hetek óta MSZP-s jelöltnek titulálva igyekeztek lejáratni Baracsi Balázs Jánost.

A nyírbátori időközi önkormányzati választás Zsigó Róbert aktuális elmeállapotától függetlenül egyet egészen biztosan megmutatott: a Fidesz legyőzhető. Méghozzá akár fölényesen is. Ehhez csak arra van szükség, hogy azok, akik változást akarnak, legyenek ott a szavazóurnáknál. Nyírbátor lakói vasárnap nem bízták másokra a döntést, hanem a saját kezükbe vették a sorsukat. Nem kell mást tennie 2014-ben Magyarországnak sem.

Török Zsolt,
szóvivő