Rendszámok és rendetlen számok

Nem bír leállni a luxushatalom a költekezéssel. A Matolcsy-csomagok közepén, az orbáni megszorítások szűkülő hálójában folyamatosan elfogadhatatlan kiadásokra fordít pénzt.

Mint ma kiderült, az adatvédelmi biztos szolgálati autójára vettek közpénzen közel félmillióért rendszámot. Bravó! Nem elég, hogy a fideszes képviselők dupla költségtérítést vettek fel, hogy hetven milliárd forintot költöttek haszontalan minisztériumi beszerzésekre, hogy állami pénzen utaztak az Azori-szigetekre vagy állami autóval és megtérített benzinköltséggel Görögországba, hogy kétszázmilliót tapsoltak el nevetséges anti-IMF kampányra, még ilyen marhaságokra is futja.

Az Orbán-féle luxuskormányzás nem a négymillió szegénységi küszöb szintjén élőre gondol, nem a nyugdíjasok, a tanárok vagy az egészségügyi dolgozók nevetségesen alacsony fizetéseire koncentrál, hanem egységes rendszámokra, meg luxuskifizetésekre. Gratulálunk! A rendszámok helyett íme néhány rendetlen szám: a reálbér közel 4 százalékkal csökkent, az infláció 6 százalékos csúcson (és még nincs vége), a GDP 1,3 százalékkal csökken. Ezek az Orbán-Matolcsy tandem tündérmesés számai.

Az új MSZP-kormány azon lesz, hogy az Orbán-érában zajló zuhanást megállítsa, és a magyar gazdaságot emelkedő pályára lökje. Nem egyedi rendszámokat fog feleslegesen luxusautókra aggatni, hanem olyan számokat fog felmutatni, mely az ország valódi növekedését jelzi.

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője