Robbantás után milyen rendről beszél a miniszter?

Pintér Sándor osztja Kósa Lajos Fidesz-alelnök nézetét arról, hogy a ”valóság nem számít a politikai kampányban”. A belügyminiszter, aki két hét alatt rendet ígért, 4 év alatt sem tett rendet, de szemrebbenés nélkül állítja ennek az ellenkezőjét.

Pintér Sándor nyilatkozatának pikantériáját az adja, hogy épp aznap jelent meg, amikor - több mint 15 évvel az Aranykéz utcai robbantás után - ismét robbantás zajára ébredt a magyar főváros.

Ideje szembenézni a tényekkel! A kétharmados Orbán-kormány rend helyett hétről-hétre romló közbiztonságot hagy hátra. Az emberek általános biztonságérzete gyengül, a beígért védelemből semmi sem lett. A rendőrség személyi állománya nem megtisztult, hanem magára hagyott, kisemmizett és megfélemlített lett.

Az elmúlt években drasztikusan növekedett az elkövetett bűncselekmények száma, és ami ennél is rosszabb: 2009 és 2012 között 50%-kal nőtt az ismeretlen elkövetők felderítésére irányuló sikertelen nyomozások száma is. Ilyen statisztikák mellett hiába próbál javítani a közbiztonsággal kapcsolatos közhangulaton a kormány, hiába a hazug sikerpropaganda. A hétköznapi emberek egyre kevésbé érzik biztonságban magukat.

Kormányra kerülése esetén az MSZP a TEK és más rendvédelmi elitgárdák és rendőrségi vízfejek támogatása helyett a végrehajtó állomány megerősítésével, a létszám, az erő és a feladatok radikális újraelosztásával, a körzeti megbízotti szolgálat megháromszorozásával, valamint a polgárőrség erőteljesebb támogatásával a mindennapokban is érzékelhetően fog javítani a magyar állampolgárok biztonságérzetén.

MSZP