MTI/mszp.hu
2012. május 30. 10:25

Rogán Antal kiszolgálta "a Budapestnek ártó gépezetet"

Az MSZP szerint Rogán Antal, a Fidesz fővárosi képviselője, V. kerületi polgármester, a parlament gazdasági bizottságának elnöke kiszolgálta Orbán Viktor kormányfő "Budapestnek ártó gépezetét" azzal, hogy több új adót vezetett be a fővárosban.

Horváth Csaba frakcióvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök amikor csak tehette, ártott a fővárosnak, Rogán Antal pedig, aki a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője lett, kiszolgálta ezt a gépezetet. Ugyanakkor esélyt szeretnének adni a belváros polgármesterének, ezért az MSZP-frakció egy "I love Budapest" feliratú pólót ajándékoz a politikusnak. A fővárosiak nem többet kérnek, hanem azt, hogy kevesebbet vegyenek el tőlük - tette hozzá.

Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes közölte: a panelprogram és az ökoplusz program teljes leállítása, a több tucat új adónem bevezetése, a bírságok emelése is hozzájárult ahhoz, hogy Budapestet több százmilliós kár érje.

A képviselő a vízművekkel kapcsolatos előterjesztésről elmondta, nem avatták be őket a tárgyalás részleteibe, az ügy hátterében sok a bizonytalanság, az is lehet, hogy végül a kormány érdekköréhez kerül a vízmű.     Horváth Csaba a tiltott közösségellenes magatartásokról szóló előterjesztésről közölte, ehhez a város vezetésének példamutatása is hozzátartozik, így jelen formájában nem szavazzák meg az előterjesztést.