mszp.hu | Fidesz közlemény romagyilkosságok
2013. december 19. 14:12

Romagyilkosságok és a Fidesz: válaszokat várunk!

"Elnézést kérünk Sayfo Omartól, amiért az alábbi "Roma gyilkosságok és a Fidesz: válaszokat várunk" c. sajtóközleményben megalapozatlanul állítottuk, hogy Sayfo Omar büszke arra, hogy hosszú éveken át baráti kapcsolatot ápolt a roma gyilkosság miatt elítélt Kiss Istvánnal."
A Népszabadság híre szerint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága meghallgatta Sayfo Omar Ádámot, a Fidesz ifjúsági tagozatában is jól ismert férfit (...). Sayfo Omar Ádámot a nemzetgazdasági tárca korábban állományba vette, ám ő elbukott a "C" típusú nemzetbiztonsági vizsgálaton. A bizottsági meghallgatás azt a kérdést is érintette, hogy lehetett-e szerepe Sayfo Omar Ádámnak Kiss István fegyverbeszerzései kísérletében. Felettébb furcsa az is, hogy Sayfo Omar Ádám neve a romagyilkosságokkal foglalkozó jelentésből kimaradt.
Ezért felszólítjuk a Fideszt, hogy adjon világos és egyértelmű választ az alábbi kérdésekre:

– Milyen mélységű kapcsolatot tart fenn a Fidesz Sayfo Omar Ádámmal, aki a romagyilkosságokért elítélt Kiss István barátja?

– Volt-e nyomás a Fidesz részéről arra, hogy Sayfo Omar Ádám neve kimaradjon a romagyilkosságokkal foglalkozó nyilvános jelentésből?

– Nyilvánvaló a Fidesz kötődése Sayfo Omar Ádámon keresztül a magyarországi extrém szélsőjobboldalhoz. Mit tett – tett-e bármit is – annak érdekében, hogy ezt a kapcsolatot megszüntesse?

A Fidesz hallgatása, illetve további titkolózása a kormánypárt érintettségének gyanúját erősítené.  Az MSZP a romagyilkosságokkal összefüggő kapcsolati háló azonnali, teljes körű feltárását követeli!

Kormos Kata,
szóvivő