2012. február 17. 09:05

Röpködő mínuszok: 10000 állással megint kevesebb

Miközben február első felében a munkaerőpiacon is úgy röpködtek a mínuszok, mint a szabad ég alatt, a kormány a (köz)munkaügyi statisztikát tunningolja. Az MSZP valódi munkahelyek létrehozására tesz javaslatot.

Magyarország, 2012. február közszféra-kurtítás, Malév-csőd, Nokiagyár-bezárás, Budapest Airport-leépítés, tűzoltóság ”átszervezés”. Legalább 10, de inkább 15 ezer munkahely – mínuszban. És hol van még a hó vége?

Miközben február első felében a hazai munkaerőpiacon is úgy röpködtek a mínuszok, mint a szabad ég alatt, a kormány új munkahelyeket legfeljebb az egészségügyben ”teremtett”: mint sajnos ismert, havonta 100 orvos hagyja el a magyar ellátórendszert. Egyebekben csupán trükkös négyórás, vagy éppen hamis közmunka lehetőséggel ámítja az állástalanok egyre nagyobb táborát. (Lásd Tállai államtitkár úr hó közepi akcióját.)

Most, hogy a hírek szerint már Orbán Viktor is elismerte, csupán vágyálom az egymillió új, adófizető munkahely ígérete (új beruházásoknak hűlt helye, ráadásul a hó is elolvadni látszik), ITT AZ IDŐ menteni, ami menthető!

Az MSZP 7 pontos munkahelyteremtő és gazdaságélénkítő javaslatcsomagja ezzel szemben a napokban az Országgyűlés asztalán landolt. Csak fel kellene emelni onnan.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
országgyűlési képviselő