Rosszabbul élünk, mint 3 éve

Az emberek 80%-a rosszabbul járt a Fidesszel, mert rosszabbul él, mint három éve.

Az Orbán-kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikájának eredménye három év után sem látszik, a rombolás árát viszont nagyon is érzik azok az átlagjövedelmű nyugdíjasok, munkavállalók, vagy éppen kisvállalkozók, akik nem Orbán Viktor tolvajkormányának kegyeltjei.

Miközben Szijjártó Péter évente kétszer utazhatja körbe a Földet, az átlagos családok ma már a Balatonig sem jutnak el. Köszönhetően a kétharmados Orbán-kormánynak, amely három év alatt negyvenszer emelt adót, és több mint 2700 milliárd forint megszorítást varrt az emberek nyakába.

Akármit beszélnek is a Fidesz kormánypropagandistái, a magyar emberek érzik, hogy az ország zuhanó pályán van: a munkahelyteremtő beruházások elapadtak, így nemhogy új munkahelyek nem jönnek létre, de a versenyszférában még csökken is a munkahelyek száma. A bérek egyre kevesebbet érnek, köszönhetően
az igazságtalan egykulcsos adórendszernek és a 27%-os rekordáfának. A születések száma csökken, a külhonban új életet kezdők száma drasztikusan nő. Már négymillióan élnek a létminimum, másfél millióan pedig a szegénységi küszöb alatt és több mint 500 ezer gyerek éhezik.

Az MSZP a 2014-es választásokat követően olyan kiszámítható gazdasági programot készül megvalósítani, amely nem csodát és tündérmesét, hanem igazságosabb és biztonságosabb mindennapokat, napról napra egy kicsivel
nagyobb jólétet eredményez.

Józsa István,