mszp.hu | Belföld | brókerbotrány
2015. június 01. 14:09

Saját pártjuk bűneit kerülgetik a Fidesz-KDNP képviselői a brókerbotrányt vizsgáló albizottságban

Alig győzik kikerülni és eltussolni a fideszes bűnöket a brókerbotrányokat vizsgáló parlamenti albizottság kormánypárti tagjai. Legutóbb azt az MSZP-s javaslatot söpörték le, hogy ne lehessen üzleti- vagy banktitokra hivatkozni azokban az esetekben, amelyekben közpénz szerepel.

Az albizottság kormánypárti tagjai vizsgálat helyett csak alibiznek, és ezzel megteremtik a testület paródiáját. A Fidesz-KDNP képviselői ugyanis azon dolgoznak a legtöbbet, hogy ne essen szó a Fidesz-közeli Tarsoly Csabáról, az agrártárca által eltőzsdézett 410 milliónyi közvagyonról, sem pedig arról, hogy miként kerülhetett a külügyi tárcától 4 milliárd forint közpénz a Quaestorba, és hogy hová lett ennek az összegnek a kamata.

Az MSZP azért vesz részt a brókerbotrányt vizsgáló parlamenti albizottságban, hogy kiderüljön az igazság arról: miként nyúlta le és tőzsdézte el a becsapott és cserbenhagyott magyar emberek pénzét a Fidesz-KDNP brókerkormánya.

Szakács László
országgyűlési képviselő