Belföld, Gazdaság
2012. december 17. 12:09

Se a betegeket, se a betegellátókat nem lehet kivéreztetni!

Levenné a lélegeztetőgépről az egészségügyet a kormányzat, ha elfogadtatná az Országgyűléssel azt a szabályt, hogy a nyugdíjas korú dolgozó továbbfoglalkoztatása esetén nem kaphat egyszerre munkájáért járó juttatást és nyugdíjat is.

Jelenlegi haldoklásából a teljes magyar egészségügyi ellátórendszer örök nyugalomra térne. Minden ésszerű számítás szerint a teljes magyar orvosi kar negyede hagyna fel munkájával. Ez az arány a háziorvosoknál és a szakrendelőknél jóval nagyobb lehet. A betegek ellátása egy ilyen kormányzati lépéssel nem megnehezülne, hanem teljesen lehetetlenné válna.

Mivel a magyar orvosi kar elöregedett, a bérezés súlyosan alulfinanszírozott (a régióban a legalacsonyabb), a fiatal orvosok pedig menekülésszerűen hagyják el az országot, a magyar egészségügy gyorsított halálra ítélését jelentheti ez a döntés.

Az MSZP felszólítja a kormányt, ahogy a rákos betegek gyógyszerelvonásáról szóló döntést, úgy ezt az intézkedést is vonja vissza, és forráskivonás helyett, kezdjen azonnali és átfogó bérrendezésbe! Az értelmetlen kommunikációra, a pénznyelő alapítványokba, a terrorelhárításba, vagy a közgépes haverok zsebébe tömött pénzek helyett inkább az egészségügy gyógyításába fektessen!

Ha az Orbán-kormánynak nincs ötlete, akkor az MSZP nemsokára bemutatásra kerülő egészségügyi koncepciója ad megnyugtató megoldást az egészséges egészségügyre.

Garai István Levente,
országgyűlési képviselő