eszon.hu | Belföld | adomány adománygyűjtés adományok
2015. november 27. 17:44

Segítség a rászorulóknak az MSZP-től

Több mázsa ruhaneműt, cipőt, ágyneműt, takarót gyűjtött össze a rászorulóknak a miskolciak segítségével az MSZP.

Az adományokat – melyeket a Baloldali Nőtagozat tagjai válogattak át és csomagoltak – pénteken adták át az Egy Esély Civil Szervezetnek. Ez az egyesület vállalta, hogy eljuttatják a felajánlott dolgokat a szegényekhez, a krízishelyzetben élőkhöz Miskolcon, a város környékén, illetve a megyében.

Dr. Varga László országgyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke és dr. Simon Gábor önkormányzati frakcióvezető, az MSZP miskolci elnöke elmondták: csakúgy, mint évek óta mindig, idén is jótékonysági akciókkal próbálnak segíteni a rászorulókon az év végén. Az idei akcióknak a ruhagyűjtés csak egy része, hiszen egyrészt egész évben várják a tartósélelmiszer-adományokat, másrészt karácsony előtt ételosztást is szerveznek az Újgyőri főtéren.

Dr. Simon Gábor megköszönte a miskolciak adományait, s hangsúlyozta: a kormányzatnak és a városvezetésnek olyan politikát kellene folytatnia, hogy minél kevesebb ilyen akciót kelljen szervezni. Manapság viszont folyamatosan nő a szegénység és a nyomor, különösen ebben a régióban. Új munkahelyekre, fizetésemelésre van szükség ahhoz, hogy a helyzet javuljon. Kiemelte, hogy évek óta nem volt fizetésemelés például a városi közlekedési cégnél, s a dolgozók egy jelentős része minden jel szerint idén sem kap semmit, noha korábban azt megígérték nekik.

Zsebesi-Lengyel Melinda, az Egy Esély Civil Szervezet elnöke hangsúlyozta: minden adománynak megvan a helye. Öt éve működő egyesületük ugyanakkor csak azokhoz juttatja el a felajánlott ruhaneműt, cipőt, ágyneműt, takarót, akik valóban rászorulnak.