mszp.hu | EP2014 közlemény
2014. május 23. 15:57

Senki nem tépheti le büntetlenül az MSZP-s EP-plakátokat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az alvállalkozóival tépette le az MSZP EP-plakátjait az Szentendrei úti villanyoszlopokról május 19-én. Mivel a Kúria korábban kimondta, hogy villanyoszlopra plakátolni nem tilos, óbudai aktivistánk videóra vette az esetet, majd a felvétellel feljelentést tett a rendőrségen és a Nemzeti Választási Bizottságnál.

Az NVB tegnap kimondta, hogy a városházi plakátkommandó megsértette a választási eljárási törvényt az MSZP-s plakátok eltávolításával. A bizottság a két céget eltiltotta a további jogsértéstől, és az egyiket fél-, a másikat pedig egymillió forintra meg is büntette.

Az NVB precedensértékű döntését az MSZP üdvözli, és a következőket vonja le belőle:

1. Tarlós István vezette fővárosnak tegnap óta papírja is van róla, hogy törvénytelen eszközöket is bevet a jelenlegi hatalmi viszonyok fenntartása érdekében és azért, hogy a budapesti utcákon legaktívabban jelen lévő MSZP-aktivisták lendületét megtörje.

2. Senki sem tépheti le büntetlenül az MSZP-s EP-plakátokat, senki nem követhet el törvénytelenséget a hatalomba maradása érdekében.

3. Tarlós István okkal fél a hatalma elvesztésétől, mert az MSZP aktivistái és szimpatizánsai bátrak és elszántak, ezért végig fognak menni azon az úton, amely a főváros felszabadításához, majd újraindításához vezet.

Szanyi Tibor,
EP-listavezető