Seszták Miklós a fideszes oligarchák ellen lépjen fel!

Meglepő és mulatságos, hogy az a Seszták Miklós akarja felülvizsgálni az állami szerződéseket, aki az offshore tevékenységtől a fiktív cégalapításokig számos sötét ügyben érintett.

De ha a fejlesztési miniszter mégis komolyan veszi a feladatát, van pár kérdés, amit nem kerülhet meg. Ilyen például hogy az átvilágítások keretében átnézik-e végre a Simicska-birodalom százmilliárdos állami megbízásait, vagy az MVM tízmilliárdos reklámbüdzséjét? Kivizsgálják-e végre, hogyan hozhattak be évekig olcsó gázt Ausztriából azzal, hogy az a tározók feltöltésére kell, miközben a gázt a saját haverjaiknak adták át, akik offshore cégeken keresztül 100 milliárdos hasznot vágtak zsebre? Igaz-e, hogy a Fideszen belüli hatalmi harc miatt állították le az állami cégeknél a szerződéskötéseket?

Reméljük, Seszták Miklósnak sikerül válaszolnia a fenti kérdésekre. Mi szurkolunk neki, mivel köztudomású, hogy néha a rablóból lesz a legjobb pandúr.

Tóth Bertalan,
frakcióvezető-helyettes