szon.hu
2014. november 13. 15:24

Sok család maradhat megélhetés nélkül

A jövő évi költségvetésnek két olyan eleme is van, ami, ha a jelenlegi formában fogadja el az Országgyűlés, rendkívül hátrányosan érinti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élőket – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke.

Ha a középiskolák finanszírozását csökkentik, sok megyei intézmény válik működésképtelenné, a szülők pedig nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy a kieső támogatást önerőből pótolják – jelezte.

A benyújtott tervezetből az is kiolvasható, hogy jövőre az önkormányzatok drasztikus mértékben csökkentett keretet használhatnak segélyezésre, a szociális segélyezéshez pedig – ez jelenleg 22 ezer 800 forint havonta – nincs forrás rendelve.

A szabolcsi önkormányzatok nem fogják tudni ezt a pénzt előteremteni, sem máshonnan elvonni, így ha ezt nem korrigálják, nagyon sok család marad megélhetés nélkül. Azt kérjük, ne teremtsenek lehetetlen helyzetet, ezért felszólítjuk a kormányt, hogy vonják vissza ezeket a javaslatokat – mondta dr. Veres János.