2012. május 18. 09:20

Sopron és a KÖZGÉP

Sopronba is elérnek a Fidesz közeli KÖZGÉP szálai. Simicska Lajos cége Sopronban, a Fideszes városvezetés alatt, több mint 25 szerződést kötött a várossal, több, mint 1,2 milliárd Forint értékben. Ezzel ez a Fideszesnek mondott vállalkozás nyerte el a legtöbb megrendelést a várostól.

Ezeken felül, most kapta meg szintén a KÖZGÉP a hulladéklerakók felszámolásának a feladatát, ami önmagában is több mint 2,5 milliárd Forint.

Bődületes összegek mennek ki a városból, miközben az elmúlt 6 évben, végzetesen eladósították Sopront, melynek adósságállománya az egyik legmagasabb az országban.

Friss hír, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala is vizsgálódik ennél a cégnél. Közvetlenül érinti a várost, hogy nem csak a Simicska féle vállalkozást, hanem egy másikat, a Provital Kft.-t is vizsgálja a csalás elleni hivatal. Ez utóbbi cég szintén Sopron bizalmi partnere, hiszen ők intézik a város közbeszerzéseit.

Írásbeli kérdést intézünk a Polgármesterhez, vajon érinti-e az EU hivatalos vizsgálódása Sopront? Tud-e a városvezetés ezekről a vizsgálatokról, voltak-e esetleg a városban a csalás elleni hivatal munkatársai, vizsgálódtak-e bármilyen a városhoz köthető projektnél?

A Fidesz mást sem tesz, mint visszamutogat és vádaskodik, de a saját kérdéses ügyeiről mélyen hallgat!

Kalmár István