2012. április 21. 09:21

Sopron tovább csúszik a lejtőn

Szinte hihetetlen, de további hiteleket akar felvenni a Fideszes városvezetés, ezzel akarja elkerülni a fenyegető csődöt!

Tegnap arról döntött a Fideszes többség, hogy újabb 2 milliárd értékben bocsátanak ki kötvényeket. Minden ködösítés és mellébeszélés ellenére, ezzel tovább nő Sopron adósságállománya, ami már így is az egyik legnagyobb Magyarországon.

Más furcsaságok is vannak azonban a legújabb hitel mögött!

Egy eddig kevéssé ismert banktól kapjuk majd a pénzt. A városvezetés mindössze 3 ajánlatot kért be és mindössze egy-másfél hét határidőt szabott az ajánlatok elkészítésére. Ennek megfelelően csak 1 bank adott ajánlatot. Valószínűnek tartjuk, hogy ez is volt a cél!

Így aztán, ha a kormány is rábólint, Sopron felveheti, az eddigi legdrágább hitelét, ami a majdnem 11 %-os kamatból ered. Ezt nem vállalhatja Sopron! Ezt nem lehet finanszírozni!

Számos kérdést tettem fel a városvezetésnek, de sem az nem derült ki, miért nem elég egy kisebb összeg, miért csak 3 banktól kértek ajánlatot, miért volt ilyen irreálisan rövid az ajánlattételi határidő, miért ilyen magas a kamat?

Az azért kiderült, hogy a városvezetés szerint, a kialakult helyzetért, szinte mindenki hibás, csak ők nem. A gazdasági ügyekért felelős Alpolgármester és a Polgármester szerint, hibás a bankunk, akihez éppen ez a városvezetés fordult még pár évvel ezelőtt, otthagyva a magyar tulajdonú legnagyobb hazai bankot, hibás az euro-válság, hibásak még természetesen az 5,5 évvel ezelőtti városvezetők, egyedül csak a mostani Fideszes városvezetés és az őket támogató képviselők nem hibásak.

Itt lenne az ideje lassan vállalni a felelősséget is az elmúlt évek hibáiért, mert egyre inkább úgy néz ki, Sopronnak már csak múltja van, jövője nincs!