Belföld | e-útdíj Orbán-kormány
2013. július 16. 11:53

Süket a kormány?

A használatarányos e-útdíj kapkodva bevezetett rendszere azonnali újratervezésért kiált. Mikor veszik már észre a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, hogy a felkészületlenségükért kis-és közepes vállalkozók ezrei fizetnek meg?
Az Orbán-kormány nem készült fel, az e-útdíj rendszer nem készült el rendesen. Ezt az Orbán-kormány tagjain kívül ma már mindenki látja, sőt a magyar emberek többsége érzi is. Vagy azért, mert a fuvarozás minden korábbinál drágább lett Magyarországon, vagy pedig azért, mert az ész nélkül kivetett útdíj máris megjelent a fogyasztói árakban. Hol az a rengeteg pénz, amit a fejlesztésre fizettek ki Simicskáéknak?

Az e-útdíj rendszer minden, csak nem arányos, és pláne nem igazságos. Aránytalanul károsítja az úthasználókat, és még jogorvoslati lehetőséget sem biztosít. Hol van az eszközfejlesztéshez ígért kormányzati támogatás? Hol az útdíjbeszedés okozta likviditási nehézségeket áthidaló kölcsön, amit úgyszintén beígértek?

Vegyék már észre, hogy nem csak fennakadásokat okoznak a szállításban, hanem csődbe visznek több ezer hazai kisvállalkozást, amelyek nem tudják átvészelni, hogy a rendszer anélkül szívja el a pénzüket, hogy bármilyen lehetőségük lenne a fel nem használt forgótőkéjük visszaigénylésére.

Az áruszállítást indokolatlanul és aránytalanul megdrágító rendszer jelenleg is működésképtelen. Az MSZP ezért továbbra is a rendszer azonnali leállítását, majd igazságos újratervezését követeli!

Józsa István
frakcióvezető-helyettes