Szabadfogas – Miskolcon, a Corvin utcán is

Szabadfogas – Miskolcon, a Corvin utcán is
A miskolci MSZP is csatlakozott a civilek kezdeményezéséhez. Akinek kabát, téli ruha kell, találhat magának.

Szabadfogas – akinek nem kell a kabát, ide teszi. Akinek kell, innen elveheti. Országossá nőtte ki magát a karitatív akció, a civilek kezdeményezéséhez Miskolcon az MSZP is csatlakozott.

Minderről dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője beszélt, amikor bejelentette: keddtől az MSZP miskolci irodája elé is kitesznek minden nap egy ilyen ruhafogast. Akinek felesleges, de használható kabátja, téli ruhaneműje akad, ide kiakaszthatja, akinek pedig ilyen holmira van szüksége, elveheti, viselheti egészséggel.

A szocialista képviselő hangsúlyozta: a miskolci MSZP évtizedek óta igyekszik karitatív akciókkal segíteni a rászorulókon, kiváltképp a téli hónapokban. Néhány héttel ezelőtt tartós élelmiszereket, ruhaneműket gyűjtöttek, december 23-án ételt osztottak az Újgyőri főtéren. A civilek által indított, immáron országos népszerűségre szert tett Szabadfogas akciót nagyszerű kezdeményezésnek tartják, éppen ezért csatlakoznak is hozzá: a fogast minden hétköznap, munkaidőben kirakják az MSZP Corvin 9. szám alatti székháza elé – aki adakozni akar, akinek szüksége van valamire, a fogast ott megtalálja.

„Hiszem, hogy a világ, Miskolc jobb hely tud lenni, ha mindenki egy kicsit is segíti a másikat, pláne, ha ez nem okoz különösebb gondot neki" – mondta Miskolc országgyűlési képviselője.

Szociális demokráciát!

Orbán Viktor 2010 után nemcsak felszámolta a liberális demokráciát, de 2014-ben az illiberális demokrácia korát is büszkén bejelentette. Azért tehette meg mindezt érdemi ellenállás nélkül, mert a 2010 előtti magyar köztársaság nem számíthatott az emberek érzelmi azonosulására és tömeges, aktív politikai támogatására.
2018-02-17 12:30

Munka és megélhetés

2017-11-09 21:33

Kapcsolódó párttagok