2012. július 17. 09:47

Szabolcs megyében nincs Fidesz!

A holding vezetése a vezetőket váltja le, és elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakembereket, akik több évtizedes munkát végeztek az egészségügyben. Miközben meglepetésünkre Tóth Lajos Barna a helyén maradt.

Egy Debrecenből jött "szakember" esetében nem látja az ügyvezető asszony, hogy ez az úr az elejétől fogva ott volt, aki a „weborvos „- ban lenyilatkozta, hogy milyen büszke arra a gyógyszeradagoló rendszer közbeszerzésre, ami miatt rendőrségi eljárás folyik?

Érdemes lenne utánanézni a kórház vezetésének, hogy Kiss Zoltán vezetése alatt milyen projektekben és hogy volt benne! – indította tegnapi sajtótájékoztatóját Halmi József, aki alelnöktársával, Csabai Lászlónéval fogalmazott meg kérdéseket a holding ügyében a sajtó nyilvánossága előtt.

De büszkék arra is, - folytatta a képviselő, hogy összevonják a kórházakat.  A Sz.-Sz.-B. megyei Fidesz gyengeségeit jelzi az, hogy a Hajdú-Bihar megyei Kósa úr irányítása alá vonta a megyét, és ezen belül az egészségügyet. A fideszes vezetők miért tűrik azt, hogy idegenek irányítják a megyei egészségügyi rendszert?

- Volt olyan közbeszerzés is, hogy szennyes ruhaszámláló rendszer. Ki vitte el és miért nem működik a rendszer? Vagy működik?

- Mi van a biztonságtechnikai beléptető rendszerrel? Ki mennyiért kapta meg, miért nem működik a rendszer? Vagy működik?

Több millió forint folyik el, miközben azt látjuk, hogy arról beszél ügyvezető asszony, hogy összevonják a mátészalkai - fehérgyarmati kórházat. Miért nem tiltakoznak a mátészalkai és fehérgyarmati országgyűlési képviselők? Milyen nagy dolog volt, hogy ezek önálló kórházként működtek. Miközben a súlyponti kórháznál tiltakoztak.

- Politikai alku következménye vajon?
- Esetleg Kósa úr irányít itt is?
- A politika miért a rossz irányba viszi az egészségügyet?

Feltették a kérdést az ügyvezető asszonynak is.

- Milyen a megtakarítása a holdingnak, milyen a holding anyagi helyzete?  Kíváncsiak vagyunk akkor is, ha ez állami kézben van. – jegyezte meg az alelnök úr.

Tiltakozunk a kórházak összevonása ellen. Felszólítjuk dr. Tilki Attila nagyhatalmú, országgyűlési képviselő urat, hogy tiltakozzon a fehérgyarmati és mátészalkai kórház összeolvasztása ellen. Felszólítjuk Seszták Oszkárt is, aki két évvel ezelőtt lenyilatkozta, hogy 2012-ben megépül a tömbkórház.

- Mi van a tömbkórházzal?

- Mit keres itt a Közgép?

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében úgy látjuk nincs Fidesz, vagyis van, csak nem képviselik a megyei emberek érdekét! – hangsúlyozta a képviselő.

Majd a képviselő asszony, Csabai Lászlóné kiemelte, a holding új vezetése, amely szintén nem megyei, hanem budapesti a létszám 33%-át építi le. Sorra vonja meg a bizalmat nem csak szabolcsi, de sok volt debreceni vezetőtől is. Ez azt bizonyítja, hogy a holding létrehozása, működése egy téves út volt, nem hozta azt az eredményt, amit vártak tőle.

- Mi van a kórház beruházásával?
- Van esélye még a beruházás megvalósításának?  - folytatta a kérdéseket.

A gyógyító részleg felújítása, bővítése is talán lenne olyan indokolt, mint a konyha fejlesztése, ami 1/3 – os kapacitás kihasználással működik. – jegyezte meg az alelnök asszony.