2012. június 04. 12:57

Szakértői kormány Fidesz-módra

A szakértelemben az elmúlt két év tükrében nyilvánvalóan hiányt szenvedő második Orbán-kormány továbbra is mindent megtesz – a nemzeti vagyon saját kézbe vétele érdekében. A legújabb pofátlanság a fővárosi vagyonkezelő 230 milliós tanácsadói szerződése.

Miközben a közmunkások és közmunka-nélküliek egyre népesebb tábora után a pályakezdő fiataloknak is maximum a meghalhatáshoz elegendő 47 ezer forinttal szúrná ki a szemét a kormány, az embereknek a napi hírek átböngészése is komoly vérnyomásproblémákat okoz.

Ugyanis a legújabb híradások már nem is a fideszes politikusok régi szobatársainak pofátlan vagyonosodásáról, hanem a régi szobatársak régi szobatársainak jó erkölcsbe ütköző gazdagodásáról szólnak.

Az elmúlt két évben 313 milliárd forintot összeközgereblyéző Simicska Lajost (Közgép Zrt.) ma már senkinek nem kell bemutatni, de köztudott az is, hogy amit a kormány az állami földek bérbeadása körül művel, annak a tisztes családi földművelés elősegítéséhez
annyi köze van, mint Budai Gyulának a műkörmös-szakmához.

Az új nemzeti inzultációra elköltendő közel egymilliárd adóforint egy része is a fideszes oligarchák zsebébe vándorolhat, hiszen az álkérdőíveket Fidesz-közeli cégek hirdetőtábláin, city-posterein reklámozzák.

Az viszont új, bár a Fidesz-kormány eddigi pofátlan szakértői szerződései után sajnos korántsem meglepő fejlemény, hogy a tavalyi 160 millió után a  Budapesti Városüzemeltetési Központ idén már 230 millió forintot szán mindenféle szakértőkre, miközben a költségvetése 507 millió forintról 870 millió forintra, a létszáma pedig 27 főről 39 főre nőtt.

Az MSZP felszólítja az ország és a főváros fideszes vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a közérdek magánérdekük alá vonását, a közvagyon módszeres és gátlástalan pártvagyonná minősítését!

Török Zsolt,
szóvivő