mszp.hu | Belföld | kormányváltás Nyíregyháza
2014. április 02. 10:27

Szavazófülke = szabadság

Amíg a békemenetre szervezetten szállították az embereket, addig a demokráciára vágyó, változást akaró tömeg az Opera előtt szabad akaratából jött össze a kormányváltók nagyrendezvényére – jelentette ki Halmi József, a kormányváltók képviselőjelöltje keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta, azt beszélik, hogy járásonként 4 buszt kötelező volt megtölteni közmunkásokkal, közalkalmazottakkal, köztisztviselőkkel. Arról is hallani – folytatta -, hogy 800 forintos órabért fizettek a békemeneten résztvevőknek. Sőt azokkal a buszokkal vitték az embereket – jegyezte meg Halmi József - , amelyeket az MSZP kormányzása alatt EU forrásból nyertek el.

Sok számmal dobálózik a jobboldali média a résztvevőket illetően. Előzetesen 800.000 embert vártak, vannak, akik 440 – 460 ezres tömeget láttak, vannak, akik csak 90.000 résztvevőt saccolnak, de egykor látták már ezt a rendezvényt kétmilliós tömegnek is – emlékeztetett.

A hazug kormányzati kommunikáció utolsó leheleteként minősítette a képviselőjelölt a Békemenetet, és felhívta a választók figyelmét: nincs annál fontosabb, mint, hogy vasárnap elmenjenek szavazni, arra a kis „talpalatnyi földre”, a szavazófülkébe, ahol még szabadon, félelem nélkül, demokratikusan voksolhatnak. Hiszen a Fidesz folytatást ígér, Magyarország pedig nem akar királyokat! A kormányváltók kormányozni, nem pedig uralkodni és hatalmat gyakorolni akarnak, mint a Fidesz, akik szerint az emberek vannak értük, nem fordítva – hangsúlyozta a képviselőjelölt.